Sunday, November 6, 2011

Ψητός σολωμός με κρούστα από μουστάρδα και πράσινα μυρωδικά / Herb and mustard crusted grilled salmon




Ντίαρ Ντάιαρι,

τρώμε πολύ σολωμό. Κυρίως ψητό ή σε σαλάτες. Ειδικά οι φέτες καπνιστού σολωμού είναι ιδανικές για σαλάτες.

Τα φιλέτα σολωμού συνήθως τα ψήνουμε στο φούρνο, αφού τα πιπερώσουμε και τα αλείψουμε με λίγο λεμονάκι.

Τώρα τελευταία όμως βρήκαμε μια συνταγή η οποία είναι φανταστική και κάνει το σολωμό απίστευτα γευστικό!

1. Σε ένα ταψί/πυρεξ στρώνουμε μια λαδόκολλα. Πάνω της βάζουμε τόσες φέτες λεμόνι ώστε να δημιουργηθεί ένα στρώμα για να ακουμπήσουν μετά πάνω οι σολωμοί.

2. Πάνω απ'τα λεμόνια ρίχνουμε ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, και ό,τι αρωματικά θέλουμε: ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι κλπ... Όλα αυτά στο ψήσιμο θα αφήσουν τα αρώματά τους...

3. Ακουμπάμε πάνω στο μυρωδικό στρώμα που ετοιμάσαμε τους σολωμούς.





4. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε:
  • το χυμό από 3 λεμόνια
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα αρωματική*
  • Προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας από τα αγαπημένα σας πράσινα μυρωδικά: ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, βασιλικό...
  • ό,τι πιπέρια θέλουμε

* Έχω βρει μια καταπληκτική μουστάρδα.... Γλυκιά, με maple syrup και σαμπάνια! Απίθανη γεύση και ο συνδυασμός της με το λεμόνι και τα μυρωδικά, το κάνει α-χτύ-πη-το!


5. Απλώνουμε το μείγμα της μουστάρδας πάνω από τα φιλέτα. Προσπαθούμε να μην αφήνουμε ακάλυπτα τα φιλέτα, γιατί θα το μετανιώσουμε μετά :). Ψήνουμε στο φούρνο για 20-30 λεπτά σε μέτριο φούρνο.







Έεεεεετοιμα! Η κρούστα από τη μουστάρδα είναι καταπληκτική. Δίνει μια υπέροχη γλυκιά γεύση! Κάνουμε συνέχεια αυτή τη συνταγή! Δοκιμάστε το!

Γιορς

18 comments:

  1. Aν και δεν δηλώνω λάτρης του σολωμού,αυτή η συνταγή φαίνεται υπέροχη,στρώση από λεμόνια,πολλά μυρωδικά και αυτή η μουστάρδα!!!!!!!!μμμμ θα ήθελα να το γευτώ!
    Μπράβο Τζενούλα με τις μαγειρικές δημιουργίες σου!

    ReplyDelete
  2. Tζενούλα πρόσεχε γιατί ανεβάζεις τον πήχη πολύ ψηλά για το επόμενο δείπνο που έχουμε να κάνουμε !!! Τρομερή συνταγή (as always)..

    ReplyDelete
  3. @labrini Να θυμηθώ να βάλω στη βαλίτσα ένα βαζάκι μουστάρδα να το φτιάξουμε μαζί!
    @Γιαννάκης Άσε και το επόμενο θα'ναι Thanksgiving και επιβάλλεται να κανιβαλίσουμε άσχημα! Λέω να ετοιμάζουμε το μενού σιγά σιγά!

    ReplyDelete
  4. Sto menu gia tin evdomada ;) Bravo Tzennoula!

    Perimenw ektenes conference gia to Menu tou Thanksgiving!!!

    Polla polla filia!

    P.S. Filenada apo pou tin pires ti Moustarda????

    ReplyDelete
  5. Πολύ ωραία φαίνεται να έγινε έτσι ο σολωμός αγαπητή Τζένη, κι' ίσως είναι ένας πολύ καλός τρόπος να το μαγειρέψω κι' εγώ κάποια στιγμή που δεν τον συμπαθώ ιδιαίτερα.
    Μπράβο σου.

    ReplyDelete
  6. Εγώ τον λατρεύω τον σολομό!!! Θα ψάξω να βρω μια γλυκεια μουστάρδα, γιατί σαν την γουάου δική σου, δεν νομίζω να έχουμε...¨( Φιλια πολλά χάνυ!!!!

    ReplyDelete
  7. @Mina Από Food Emporium Μινάκι.
    @Penelope Nαι Πηνελόπη μου έγινε φανταστικός! Να τον δοκιμάσεις!
    @donkey Φιλιά και σε σένα Phoebs!

    ReplyDelete
  8. Πω πω λατρέυω τον σολομό ΚΑΙ τις μουστάρδες οπότε, όπως καταλαβαίνεις, αυτό το πιάτο σου είναι ό,τι πρέπει για μένα! Αυτή τη μουστάρδα πού θα την βρω όμως μου λες; Θα πρέπει ν' αρκεστώ σε κάποια άλλη. Πολύ ωραίο πιάτο για άλλη μια φορά Τζένη. Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  9. Φαίνεται υπέροχο!!!! Θα το επιχειρήσω σύντομα!!!!

    ReplyDelete
  10. Πολύ ωραίο πιάτο Τζενούλα μου, κ εμείς τρώμε πολύ σολομό, θα την δοκιμάσω την συνταγή, κ εγώ φτιάχνω ένα contiment με μουστάρδα και maple syrup, σαμπάνι αδεν ανοίγω βέβαια για να το φτιάξω ακριβώς χαχα..
    Φιλάκια πολλά

    ReplyDelete
  11. Γεια στα χέρια σου! Μόλις γευτήκαμε την πεντανόστιμη συνταγή σου, με μια "αλχημεία" στη μουστάρδα (έκμα με λίγο ουζάκι). Μου φαίνεται πως θα την καθιερώσω αλλά και θα τη μεταδώσω! Να σαι καλά και πάντα δημιουργική!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πολύ χαίρομαι! Να είσαι καλά!

      Delete
  12. Σε ευχαριστώ πολύ για αυτή την υπέροχη συνταγή! Μόλις την δοκίμασε ο φίλος μου και κατενθουσιάστηκε :) (οφείλω να ομολογήσω πως τον παρακολούθησα την ώρα που το ετοίμαζε -μέσω Skype- και μου έτρεχαν τα σάλια!) Θα το επιχειρήσω σίγουρα και εγώ αύριο. Συγχαρητήρια και πάλι

    ReplyDelete
  13. Θα δοκιμάσω σήμερα τη συνταγή σας.ελπίζω να την πετύχω,να σε καλά που την αναρτήσετε

    ReplyDelete
  14. Εκανα σημερα τη συνταγη σου Τζενουλα, και οπως παντα εγραψες... Δεν ειχα την ιδιαιτερη μουσταρδα που χρησιμοποιησες και αρκεστηκα σε μια απλη. Εβαλα και φετες πορτοκαλι ομως και του εδωσε μια γλυκια νοτα.

    Πολυ νοστιμο φαγακι, μαζι με το πληγουρι ηταν τελειο. Θα το ξανακάνω οπωσδηποτε, σ'ευχαριστω!

    ReplyDelete
  15. εξαιρετικη συνταγη μολις την εφτιαξα και δοκομασα απλα τελεια ευχομαι να ανεβασεις και αλλες τοσο εκπληκτικες συνταγες!!!

    ReplyDelete
  16. Μόλις τελείωσα το γεύμα μου με τη συνταγή που δώσατε. Ηταν εξαιρετικό, όσο ξινό μου αρέσει για να κόβει το λίπος του ψαριού, και τέλειο, συνδυασμένο με ένα pinot blank. Πραγματικά υπέροχη γεύση, και εξαιρετική συνταγή. Ευχαριστώ από καρδιάς. (τα μόνα μυρωδικά που έβαλα στη βάση και στο επάνω μίγμα ήταν άνιθος και λίγη ρίγανη).

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...